Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

"International Day of Slayer"

Για τέταρτο κατά σειρά έτος, οι οπαδοί του heavy metal ενώνουν τις δυνάμεις τους, στις 6 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα των Slayer, αργία, για να γιορτάσουν το Heavy metal .

Οι metal οπαδοί, ελπίζουν για την αναγνώριση του πολιτισμού και τρόπου ζωής τους, ως αιρετή κουλτούρα της ίσης μεταχείρισης με άλλους πολιτισμούς και θρησκείες, στην πλουραλιστική κοινωνία μας.

Μεγαλώνοντας ως οπαδός του heavy metal στο Λος Άντζελες, ο έφηβος Dag Hansen απελπίστηκε με τις διακοπές.
"Κάθε φορά που έρχεται μία αργία, μου λένε ότι εκπροσωπεί μία κουλτούρα κ.λ.π. Εγώ θέλω μία αργία να εκπροσωπεί εμένα, καθώς στην χώρα των εμπορικών κέντρων, βρίσκω περισσότερο βάθος και μεγαλύτερη πολιτιστική αξία στο Heavy Metal, παρά σε αυτά που απαρτίζουν τον σημερινό πολιτισμό".

Ο Hansen είναι μέλος μίας μικρής ομάδος η οποία προσπαθεί, ώστε να αναγνωριστεί η επονομαζόμενη "International Day of Slayer", ως επίσημη αργία.
Τον προηγούμενο χρόνο διάφορα κινήματα προσπάθησαν , με μιά μορφή απογραφής να ανακυρηχθεί το Heavy Metal, επίσημη θρησκεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η παγκόσμια ημέρα των Slayer, δεν διαφέρει πολύ, απλά είναι περισσότερο επικεντρωμένη.
"Θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στο metal, σαν μία κουλτούρα που δέν διαφέρει απο τις άλλες" λέει ο Hansen. "Mία σχετική αργία είναι κάτι το συμβολικό και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι", τονίζει.

Η παγκόσμια ημέρα των Slayer, προτάθηκε για εορτασμό, κάθε 6 του Ιούνη. Οι συμμετέχοντες σε αυτήν, πρέπει να βάζουν στην διαπασών Slayer, απο τις έξι το πρωί( 6/6/...,το πιάσατε?),να μην πηγαίνουν στο σχολείο ή στη δουλειά τους, ώστε να συνεχίσουν να ακούνε metal!!!
Όσοι ενδιαφέρεστε να συμετάσχετε στην γιορτή, επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.nationaldayofslayer.org/
Εδώ ταιριάζει γάντι το ρητό, "Όσοι πιστοί προσέλθετε".